Wonen met zorg

U heeft de regie

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Individueel wonen

Wonen in een eigen appartement met zorg voorhanden

Lees meer

Wonen in een groepswoning

Wonen in een van onze groepswoningen voor de intensievere zorgvraag

Lees meer

Wonen met thuiszorg

Thuis wonen met zorg en ondersteuning van onze thuiszorg

Lees meer

Individueel wonen

Afhankelijk van uw zorgvraag en indicatie kunt u in St. Elisabeth in een eigen appartement op De Strijpe wonen met zorg van onze verzorgenden en verpleegkundigen binnen handbereik. Zij zijn 24 uur per dag in de nabijheid. Ook biedt onze huishoudelijke dienst hulp in het huishouden.

U kunt naar eigen wens gebruik maken van onze voorzieningen, en deelnemen aan verenigingen en activiteiten in huis.

Elisabeth Roosendaal - Woonkamer de Strijpe
Elisabeth - ontmoeten en ontspannen
Elisabeth Roosendaal - Keuken de Strijpe

Wonen in een groepswoning

Als u intensieve zorg nodig heeft op somatisch of psychogeriatrisch gebied, bijvoorbeeld in het geval van dementie, verwelkomen we u graag in een van de negen groepswoningen van De Laantjes. In een groepswoning woont u samen met vijf of zes andere bewoners. Elke bewoner heeft een eigen kamer. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bewoners kan de dag gezamenlijk ingedeeld worden.

Het samen eten, dat gekookt wordt door een van onze keukenprinsessen, is een gezellig moment van de dag.

Elisabeth Roosendaal - Slaapkamer de Laantjes

Wonen met thuiszorg

U woont zelfstandig, maar heeft toch behoefte aan zorg en ondersteuning. Onze thuiszorg biedt dan uitkomst. U bepaalt samen met ons welke hulp u ontvangt. Dat kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleegkundige zorg of begeleiding.
Elisabeth Roosendaal - Gevelgang de Laantjes

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

juli 2024

Geen activiteiten

X