Wonen met thuiszorg

Thuiszorg bij St. Elisabeth

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Zelfstandig blijven wonen met zorg en ondersteuning van ons

U woont zelfstandig in een van de 66 appartementen van de Stedes naast St. Elisabeth, maar heeft toch (tijdelijk) behoefte aan zorg en ondersteuning. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u via ons thuiszorg ontvangen. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleegkundige zorg, (dag)begeleiding of hulp in het huishouden. U kunt ook gebruik maken van al onze voorzieningen. We helpen u graag, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Het tijdstip waarop we langskomen, bepaalt u samen met ons. Afhankelijk van uw hulpvraag komen we één of meerdere keren per dag langs. We werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers, want we vinden het belangrijk dat u met hen vertrouwd bent of wordt.

Uw persoonlijke zorgleefplan
In nauwe samenspraak met u en/of uw naasten bepalen we de vorm en inhoud van onze zorg- en dienstverlening, en stellen we deze bij als dat nodig blijkt of wenselijk is. Deze afspraken leggen we vast in uw persoonlijke zorgleefplan, samen met u en/of uw wettelijk vertegenwoordiger.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Thuiszorg loopt via uw zorgverzekering. Zodra u thuiszorg aanvraagt, komt de wijkverpleegkundige bij u langs om uw zorgvraag met u te bespreken. Onze zorg – en woonbemiddelaars kunnen u daarover meer vertellen.

Voorzieningen

Misschien net zo belangrijk als het wonen en leven in St. Elisabeth is het aanbod van voorzieningen in ons huis. En dat zijn er nog al wat!

Team Behandeling en Begeleiding

We bieden zorg voor mensen met dementie, voor mensen met Parkinson en voor mensen met een andere intensieve zorgvraag. Ook bieden we dagbegeleiding, (tijdelijke) herstelzorg, bijvoorbeeld na een operatie, en palliatieve zorg.

Om goede zorg te kunnen bieden, hebben we – naast de dagelijkse inzet van onze zorgmedewerkers – een deskundig team Behandeling en Begeleiding in huis.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

juli 2024

Geen activiteiten

X