Verwijzers

Praktische informatie over onze expertise

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

De juiste verwijzing voor uw patiënten

We bieden zorg voor mensen met dementie, voor mensen met Parkinson en voor mensen met een andere intensieve zorgvraag. Ook bieden we dagbegeleiding, (tijdelijke) herstelzorg, bijvoorbeeld na een operatie, en palliatieve zorg.

Om goede zorg te kunnen bieden, hebben we – naast de dagelijkse inzet van onze zorgmedewerkers – een deskundig team Behandeling en Begeleiding in huis. Dit team bestaat uit verpleegkundig specialisten, een GZ-psycholoog, fysiotherapeuten, een ergotherapeut, bewegingsagogen, een geestelijk verzorger, logopedist en diëtist. We maken gebruik van de diensten van een externe tandarts die gespecialiseerd is in mondzorg voor ouderen.

De verpleegkundig specialisten hebben overzicht op de totale behandeling en voeren daarin de regie. Op de achtergrond is (als dat nodig is) de deskundigheid van een specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Bij alle vormen van zorg die we aanbieden gaat het ons niet alleen om fysieke zorg, maar juist ook om het welzijn en geestelijk welbevinden van bewoners.

Contact voor verwijzers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze zorg – en woonbemiddelaars Elly van Peer of Monique de Gast via zorgbemiddelaar@stelisabeth.nl of (0165) 592 400.

Informatie voor huisartsen

Onze GZ-psycholoog kan op uw verzoek via een consult bij de vroegsignalering van kwetsbare ouderen ondersteunen, met name bij ouderen die wonen in een van De Stedes (Mariastede, Franciscusstede of Clarastede). Het doel is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen op een verantwoorde wijze en met behoud van de ervaren kwaliteit van leven. 

Heeft St. Elisabeth een wachtlijst?

De wachtlijst voor St. Elisabeth wordt nogal eens verward met de wachtlijst voor de zelfstandige huurappartementen bij St. Elisabeth (de zogenaamde Stedes). Voor de huurappartementen in De Stedes bestaat een zeer lange wachtlijst.

Voor de intramurale zorgplaatsen van St. Elisabeth is de wachtlijst echter beperkt. Deze wachtlijst is voor ouderen met een intramurale zorgindicatie (ZZP 4 of hoger) en beheren we zelf. Zeer regelmatig komt een plaats beschikbaar in een groepswoning of een individueel zorgappartement. Op dat moment bekijken we zorgvuldig voor wie de vrijgekomen plaats het meest passend is, rekening houdend met de zorgzwaarte en urgentie. Zo kan de wachttijd variëren van enkele dagen tot enkele weken of maanden, afhankelijk van uw situatie. Maar vaak is een verhuizing naar St. Elisabeth sneller mogelijk dan gedacht wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze zorg – en woonbemiddelaars Elly van Peer of Monique de Gast via zorgbemiddelaar@stelisabeth.nl of (0165) 592 400.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Zaterdag 24 juni: brocante jaarmarkt

𝗪𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 Kom je ook naar onze brocante jaarmarkt? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De markt loop je op via de...

Lees meer

Agenda

februari 2024

27feb14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

27feb14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X