Ontmoeten en ontspannen

Een ondernemend St. Elisabeth

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Er is van alles te doen

Dagelijks creëren we een Thuis met karakter, voor zowel bewoners als mensen buiten St. Elisabeth. U hoeft zich bij ons niet te vervelen: een actief en enthousiast welzijnsteam staat voor u klaar en organiseert in overleg met een bewonerscommissie allerlei activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een filmmiddag, een grote bingo met allerlei prijzen, een optreden van een koor of muziekkorps, handwerken en spelletjes doen.

U kunt lid worden van een vereniging of u eet gezellig eens mee in ons restaurant ‘t Trefpunt. Ook is er Rooskleurig, waar u doordeweeks deel kunt nemen aan verschillende activiteiten. We kijken samen met u naar wat u graag zou willen doen.

U hoeft niet bij ons te wonen om deel te nemen aan onze activiteiten en verenigingen.

Op dit moment vinden er vanwege corona geen activiteiten voor mensen van buiten St. Elisabeth plaats.

Agenda

september 2021

Geen activiteiten

Verenigingen en activiteiten

Niet alleen in huis organiseren we allerlei activiteiten. Regelmatig gaan we er een dagje op uit: een boottocht, bezoek aan een tuincentrum, het bloemencorso in Zundert of een dagje naar de Beekse Bergen. Ook houden we regelmatig verschillende themaweken, zoals een beweegweek.

We houden u via onze agenda op de hoogte van alle activiteiten. U kunt zich ook aanmelden voor de activiteitennieuwsbrief via welzijn@stelisabeth.nl die u dan maandelijks per e-mail ontvangt. Voor een aantal activiteiten betaalt u een vergoeding. Kaartjes zijn dan bij onze receptie verkrijgbaar, koffie of thee inbegrepen.

Binnen St. Elisabeth zijn er allerlei verenigingen actief. U kunt lid worden van een van onze verenigingen om te biljarten, bridgen, koersballen, handwerken, schilderen en bloemschikken. Ook bieden we geheugentraining en kookactiviteiten. Voor deelname aan onze verenigingen betaalt u slechts een kleine bijdrage. Onze verenigingen verwelkomen ook graag leden van buiten St. Elisabeth! Team Welzijn informeert u hier graag over.

’t Trefpunt

In ons ruime, lichte restaurant kunt u uw medebewoners, familie en vrienden treffen. U bent er van harte welkom voor een kop koffie met iets lekkers erbij, voor een heerlijke maaltijd of een hapje en drankje. Keuze genoeg. Of om gewoon een spelletje te doen of iets te lezen aan de leestafel.

Het samen eten in ’t Trefpunt is een uitkomst voor bewoners die zelfstandig wonen, maar niet iedere dag kunnen of willen koken. Woont u niet in St. Elisabeth maar wilt u wel graag samen eten? Ook dan bent u van harte welkom in ’t Trefpunt. U kunt van 17.00 uur tot 19.00 uur bij ons eten. U moet via de receptie reserveren (0165) 592 400.

Een driegangenmenu kost € 9,95. Alleen een hoofdgerecht kost € 6,67. KBO-leden ontvangen hierop korting. U kunt in ons restaurant alleen met pin betalen.

Helaas kunnen er vanwege corona geen gasten in ’t Trefpunt eten die niet in St. Elisabeth wonen.

Rooskleurig

Let op: in verband met het coronavirus gaan de activiteiten niet door.

Let op: in verband met het coronavirus gaan de activiteiten niet door.

 

Wonen met zorg

Wonen in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning met zorg voorhanden, óf zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en niet-bewoners, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière.

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

september 2021

Geen activiteiten

X