Voorzieningen

Alles in huis

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Voorzieningen

Misschien net zo belangrijk als het wonen en leven in St. Elisabeth is het aanbod van voorzieningen in ons huis. En dat zijn er nog al wat!

Receptie

We vinden het belangrijk om bewoners, bezoekers en gasten persoonlijk te begroeten. Daarom hebben we een receptie bij de hoofdingang, wat best bijzonder is bij een zorgorganisatie. De receptie is open op werkdagen van 8:00 tot 17:00 en in het weekend van 9:00 tot 16:00.

Restaurant ‘t Trefpunt

In ons ruime, lichte restaurant kunt u uw medebewoners, familie en vrienden treffen. U bent er van harte welkom voor een kop koffie met iets lekkers erbij, voor een heerlijke maaltijd of een hapje en drankje. Keuze genoeg. Of om gewoon een spelletje te doen of iets te lezen aan de leestafel.

Het samen eten in ’t Trefpunt is een uitkomst voor bewoners die zelfstandig wonen, maar niet iedere dag kunnen of willen koken. Woont u niet in St. Elisabeth maar wilt u wel graag samen eten? Ook dan bent u van harte welkom in ’t Trefpunt. De maaltijd wordt tussen 12:00 en 13:30 geserveerd. Graag even via de receptie reserveren: (0165) 592 400.  Een driegangenmenu kost € 11,15. Alleen een hoofdgerecht kost € 8,54. KBO-leden ontvangen hierop korting. U kunt in ons restaurant alleen met pin betalen. 

In ’t Trefpunt vinden ook regelmatig activiteiten plaats.

Kapel

Onze prachtige Elisabethkapel nodigt uit tot bezinning. Bij de dagelijkse viering zijn bewoners van harte welkom in de kapel of op afstand via het interne televisiekanaal. Op sommige feestdagen worden er ook bijzondere vieringen gehouden.

Winkel

Onze ruim gesorteerde winkel biedt genoeg keuze voor iets lekkers voor uw bezoek en kleine attenties zoals een kaartje of een bloemetje. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 13:30.

Wasserij

We beschikken over een moderne wasserij. U kunt uw kleding dus in huis laten wassen. We behandelen uw persoonlijke kleding en ander wasgoed zorgvuldig. Natuurlijk bent u vrij in uw keuze of u de was laat verzorgen door ons of door anderen, bijvoorbeeld een familielid. Voor de waskosten geldt een specifieke regeling. Deze is door de overheid vastgesteld.

Kapsalon

U kunt op afspraak in onze kapsalon terecht. De kappers staan van dinsdag tot en met donderdag van 8:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 voor u ter beschikking.

Fysio-fit

We hebben een eigen fysiotherapeut in huis. Zij geeft snel en gericht advies op maat en besteedt specifieke aandacht aan valpreventie.

De bewegingsagoog verzorgt elke week voor iedere afdeling een beweegprogramma. Voor bewoners in de groepswoningen gebeurt dit in de huiskamers en voor de bewoners van de zorgappartementen en de dagbegeleiding in de oefenzaal. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

De oefeningen worden gedaan met behulp van diverse materialen zoals ballen, hoepels en stokken, maar ook allerlei spelvormen komen aan bod, zoals tennis, hockey en volleybal. De oefeningen worden ondersteund met muziek. Ook gebruiken we de Wii-spelcomputer voor beweegprogramma’s.

Het is ook mogelijk om te fietsen op een duo-fiets, te wandelen of andere gerichte oefeningen te doen die bij u passen.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Zaterdag 24 juni: brocante jaarmarkt

𝗪𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 Kom je ook naar onze brocante jaarmarkt? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De markt loop je op via de...

Lees meer

Agenda

februari 2024

27feb14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

27feb14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X