Vrijwilligers

Een onmisbare schakel

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Wordt u vrijwilliger bij ons?

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen de zorg in St. Elisabeth. We kunnen niet zonder deze groep mensen die zich het hele jaar belangeloos inzetten voor bewoners. Ze maken het leven van bewoners een stukje mooier.

Omdat binnen St. Elisabeth de bewoner centraal staat, houden we rekening met ieders individuele wensen en behoeften. U kunt daarin iets extra’s betekenen! Zo kunt u ondersteuning bieden bij de activiteiten, in de groepswoningen of in de winkel. Of misschien gaat u samen met een bewoner naar buiten om te wandelen en ergens (of in ons eigen restaurant) een kop koffie te drinken. Of een stuk fietsen op de duo-fiets. Er zijn allerlei mogelijkheden!

Kennismakingsgesprek

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek met Marianne Blenkers, onze vrijwilligerscoördinator. Met haar kunt u bespreken wat u graag zou willen doen binnen St. Elisabeth.

Keurmerk Goed Geregeld

We beschikken over het Keurmerk Goed Geregeld van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Het NOV deelt keurmerken uit aan organisaties die hun vrijwilligersbeleid goed op orde hebben. Daar zijn we natuurlijk trots op!

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek met Marianne Blenkers, onze vrijwilligerscoördinator. Met haar kunt u bespreken wat u graag zou willen doen binnen St. Elisabeth.

En als u besluit om bij ons vrijwilliger te worden, maken we concrete afspraken over wat u wilt gaan doen en wat we van elkaar kunnen verwachten. Dat vinden we belangrijk. Om te kunnen starten met vrijwilligerswerk binnen St. Elisabeth heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze vragen we voor u aan. Na 8 weken evalueren we samen en kijken we of alles naar wens verloopt en of u wellicht nog andere wensen heeft.

En wat nog meer?

De waardering van bewoners en natuurlijk van ons. Aan het eind van het jaar een kerstpresentje, ieder jaar een leuke middag/avond voor alle vrijwilligers en extra aandacht voor de jubilarissen. We hebben voor al onze vrijwilligers een WA-verzekering afgesloten.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Zaterdag 24 juni: brocante jaarmarkt

𝗪𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 Kom je ook naar onze brocante jaarmarkt? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De markt loop je op via de...

Lees meer

Agenda

december 2023

12dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

12dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

19dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

19dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

26dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

26dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X