Wonen in een groepswoning
Een eigen kamer in een huiselijke omgeving
Voor als u intensieve zorg nodig heeft
Als u intensieve zorg nodig heeft op psychogeriatrisch gebied (bijvoorbeeld in het geval van dementie), soms gecombineerd met lichamelijke problematiek, verwelkomen we u graag in een van de negen groepswoningen van De Laantjes. In de groepswoning woont u samen met vijf of zes andere bewoners. U heeft elk een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer en keuken. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kan de dag gezamenlijk ingedeeld worden.
Onze visie op dementiezorg
We hebben een duidelijke visie op dementiezorg. Mensen met dementie hebben vaak een eigen waarneming van de wereld om hen heen, wat maakt dat hun fysieke omgeving en de manier waarop we met hen omgaan erg belangrijk is. We bewegen daarom mee met hun belevingswereld. We besteden veel aandacht aan het creëren van een herkenbare en veilige omgeving waarin bewoners met dementie zich prettig en thuis voelen, en daarbij ook vrijheid ervaren.
Zorgverlening aan bewoners met dementie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van onze specialist ouderengeneeskunde. Onze verpleegkundig specialist neemt daar waar mogelijk handelingen van haar over. Naasten en contactpersonen bepalen samen met de eerstverantwoordelijk verzorgende of verpleegkundige (EVV’er), het behandelteam en een consulent welzijn de zorg en het welzijn van de bewoner met dementie.
Het behandelteam bestaat uit de specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist. Al deze disciplines hebben we zelf in huis.
Voor toezicht in de huiskamers zetten sfeermakers en keukenprinsessen zich in.
Multidisciplinair overleg
We houden twee keer per jaar een multidisciplinair overleg (MDO). In het MDO bepalen we samen met u en uw naasten of andere contactpersonen de vorm en inhoud van de zorg- en dienstverlening, en stellen we deze samen bij als dat nodig blijkt of wenselijk is. Deze afspraken leggen we vast in uw persoonlijke zorgleefplan.
Wanneer kom ik in aanmerking?
Het CIZ bepaalt uw zorgbehoefte en afhankelijk daarvan kunt u met uw verkregen indicatie bij ons komen wonen. Onze zorgbemiddelaar informeert u graag verder, ook over een eventuele wachtlijst.
Wat kost het?
Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdrage, die door het CAK wordt bepaald. Onze zorgbemiddelaar vertelt u hier graag meer over.
Uw groepswoning in De Laantjes
In uw groepswoning woont u samen met vijf of zes andere bewoners. U heeft een eigen zit-/slaapkamer met een bed en een wastafel. De keuken, de huiskamer en de twee badkamers deelt u met uw medebewoners.
De warme maaltijd, die gekookt wordt door een van onze keukenprinsessen, is voor veel bewoners een belangrijk moment van de dag. Lekker en gezond gaan daarbij hand in hand.
Ook zijn regelmatig onze sfeermakers aanwezig. Zij zijn er speciaal voor de sfeer en het toezicht in de huiskamer van de groepswoning. Met wie dat wil lezen ze een krant, spelen ze een spelletje of maken ze een praatje. We besteden veel aandacht aan de huiselijke sfeer. Uw bezoek is van harte welkom in de gezamenlijke huiskamer of in uw eigen kamer.
De groepswoningen liggen aan ruime gangen met veel lichtinval. De vides op De Laantjes beschouwen we als ‘buitengebied’. Op de eerste verdieping hebben we de wanden versierd met een print van een landschap vol gras en koeien. Het meest bijzondere is de koe die ‘uit’ de muur is geplaatst, zodat ze aaibaar is. Op de andere wand hebben we prints aangebracht van gevels, ramen en veel groen. Ook hebben we er lantaarns en bankjes weggezet.
Uw levensverhaal
We vinden het belangrijk dat onze zorg geboden wordt door warmhartige en professionele medewerkers die samen met familie of andere contactpersonen meebewegen in de belevingswereld van bewoners met dementie. Om een herkenbare en veilige omgeving te creëren, met een thuisgevoel en ervaring van vrijheid, willen we de bewoner goed leren kennen. Hierbij helpt het als het levensverhaal van de bewoner bij ons bekend is. Het levensverhaal kan al voor intrek in St. Elisabeth in het daartoe ingerichte deel van het zorgdossier opgeschreven worden.
Elke betrokken medewerker kent dan het levensverhaal van de bewoner, bijvoorbeeld de familiegeschiedenis, werkzaamheden en hobby’s. Dit helpt ons in het bieden van de beste zorg en beleving.
Team Behandeling en Begeleiding
We bieden psychogeriatrische zorg, somatische zorg, herstelzorg, zorg voor mensen met Parkinson, dagbegeleiding en palliatieve zorg. We bieden eerstelijns verblijf (ELV) en zijn gespecialiseerd in het verzorgen van ouderen, bijvoorbeeld bij het herstellen na een (heup)operatie of CVA.
Om goede zorg te kunnen bieden, hebben we – naast de dagelijkse inzet van onze zorgmedewerkers – een deskundig team Behandeling en Begeleiding in huis.
Wonen met zorg
Wonen in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning met zorg voorhanden, óf zorg bij u thuis.
Herstelzorg
Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.
Dagbegeleiding
Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking.
Ontmoeten en ontspannen
Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en niet-bewoners, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.
Kwaliteit
Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop.
Werken en leren
Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière.
Nieuws
STER(k) Nieuws: Ik bespeur een groeiend medeleven
16 december 2020 Bron: Internetbode Roosendaal Een interview met bestuurder Marieke Bouwman (St. Elisabeth) en zr. Margriet van der Vliet (algemeen...
Projecten Stichting Vrienden van St. Elisabeth
Om nog meer tegemoet te komen aan de wensen die leven bij bewoners van St. Elisabeth en hun familie is er de Stichting Vrienden van St. Elisabeth....
St. Elisabeth krijgt vier Wonderfoons
ROOSENDAAL – Evelien Ekiz, Senior Consulent Welzijn bij St. Elisabeth Roosendaal, mocht onlangs vier Wonderfoons in ontvangst nemen. Dat zijn...
Agenda
januari 2021
Geen activiteiten