Herstelzorg

Tijdelijk bij ons wonen om te herstellen

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Een spoedig herstel in een comfortabele studio

Bent u aan het herstellen na een operatie of een ziekenhuisopname en is dat thuis niet goed mogelijk? U kunt tijdelijk in St. Elisabeth komen wonen voor uw herstel voor zo lang als dat nodig is. We hebben alles in huis voor de noodzakelijke zorg en/of fysiotherapie.

Zo weet u zeker dat u en uw gezondheid in goede handen zijn. Zeker als u geen of weinig mantelzorg heeft, is deze vorm van zorg een uitkomst. U komt (tijdelijk) te wonen in een comfortabele studio in ons huis.

U bent welkom bij de verschillende activiteiten die bij ons georganiseerd worden en in ‘t Trefpunt voor een kop koffie of een lekkere maaltijd. Ook kunt u genieten van onze tuinen of leent een boek in onze bibliotheek. U bent bij ons van alle gemakken voorzien.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Voor kortdurend verblijf van enkele dagen of weken heeft u een indicatie nodig. Loket Nazorg van het ziekenhuis of uw huisarts helpt u hierbij. Onze zorg – en woonbemiddelaars informeren u natuurlijk ook graag.

Wat kost het?
Om bij ons tijdelijk te kunnen wonen en zorg te ontvangen, heeft u een indicatie nodig. Zodra u deze heeft, worden de kosten voor tijdelijke zorg voor u betaald. De eigen bijdrage is wel voor uw rekening. 

Voorzieningen

Misschien net zo belangrijk als het wonen en leven in St. Elisabeth is het aanbod van voorzieningen in ons huis. En dat zijn er nog al wat!

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Zaterdag 24 juni: brocante jaarmarkt

𝗪𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 Kom je ook naar onze brocante jaarmarkt? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De markt loop je op via de...

Lees meer

Agenda

februari 2024

27feb14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

27feb14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X