Organisatie

Beleid, verantwoording en historie

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Wie wij zijn

We zijn een compacte zorgorganisatie en kennen elkaar persoonlijk: een Thuis met karakter. Dit klinkt door in ons beleid

Lees meer

Governance

Het toezicht op het beleid van St. Elisabeth door de Raad van Toezicht 

Lees meer

Onze historie

Een uniek verhaal over de geschiedenis van St. Elisabeth van 1832 tot nu

Lees meer

Wie wij zijn

We zijn een thuis met karakter, voor senioren met en zonder zorgvraag. Dagelijks bieden we, vanuit onze prachtige, historische locatie aan de Wouwseweg in Roosendaal, uitstekende zorg en dienstverlening. Er is volop ruimte voor ontmoeting en activiteiten, maar ook voor rust en bezinning. We zijn bewust een compacte zorgorganisatie en we kennen elkaar persoonlijk. Door er écht voor mensen te zijn, maken we dagelijks het verschil. Bij alle vormen van zorg die we aanbieden gaat het ons niet alleen om fysieke zorg, maar juist ook om het welzijn van de bewoner.

In ons ondernemingsplan, kwaliteitsjaarplan en kwaliteitsjaarverslag lees je meer over hoe we dat doen.

Governance

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de bestuurder en op de algemene gang van zaken in de stichting St. Elisabeth. De Raad van Toezicht staat de bestuurder met raad terzijde en functioneert als klankbord.

Onze historie

St. Elisabeth werd in 1927 gesticht als een klooster voor religieuzen behorende tot de Congregatie Zusters Franciscanessen van Mariadal in Roosendaal. Door de communiteit van St. Elisabeth werden zieke en oudere medezusters, werkzaam in Roosendaal, elders in Nederland of in één van de missiegebieden, liefdevol verzorgd en verpleegd. Eind jaren zeventig werd St. Elisabeth een Klooster-Bejaarden-Oord (KBO): een erkende bijzondere instelling voor zorg en verpleging. Sinds 2000 staat St. Elisabeth ook open voor mensen buiten congregatieverband die zorg en/of verpleging nodig hebben.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

april 2024

16apr14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

16apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

23apr14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

23apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

30apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X