Team behandeling en begeleiding

Veel specialisme in eigen huis

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Een deskundig team staat voor u klaar

We bieden zorg voor mensen met dementie, voor mensen met Parkinson en voor mensen met een andere intensieve zorgvraag. Ook bieden we dagbegeleiding, (tijdelijke) herstelzorg, bijvoorbeeld na een operatie, en palliatieve zorg.

Om goede zorg te kunnen bieden, hebben we – naast de dagelijkse inzet van onze zorgmedewerkers – een deskundig team Behandeling en Begeleiding in huis. In dit team zitten verpleegkundig specialisten, een GZ-psycholoog, fysiotherapeuten, een ergotherapeut, bewegingsagogen, een palliatief verpleegkundige, geestelijk verzorger, logopedist en diëtist. Zij vormen een deskundig (para)medisch team dat binnen St. Elisabeth beschikbaar is. We maken gebruik van de diensten van een externe tandarts die gespecialiseerd is in mondzorg voor ouderen. 

De verpleegkundig specialisten hebben overzicht op de totale behandeling en voeren daarin de regie. Op de achtergrond is (als dat nodig is) de deskundigheid van een specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. 

Specialist ouderengeneeskunde

De specialist ouderengeneeskunde (SO) is verantwoordelijk voor het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van bewoners met een indicatie met behandeling (verpleeghuisindicatie). Afhankelijk van uw zorgvraag wordt de SO uw behandelend arts. Indien uw medische zorg onder verantwoordelijkheid van de huisarts blijft vallen, kan de SO incidenteel op verzoek van de huisarts worden ingeschakeld.

Verpleegkundig specialist

Onze verpleegkundig specialisten stellen uw behandelplan op en ondersteunen, adviseren en begeleiden u en uw naasten bij medische en gespecialiseerde verpleegkundige vragen. De specialist ouderengeneeskunde is waar nodig op de achtergrond beschikbaar.

Marieke van Tilburg

Marieke van Tilburg

Jennifer Zuidhof

Jennifer Zuidhof

GZ-psycholoog

Zo nodig kan onze psycholoog worden ingeschakeld. Als u binnen St. Elisabeth woont met een indicatie verblijf zonder behandeling regelt u de inzet van de psycholoog via uw huisarts. In het geval van verblijf met behandeling schakelt onze specialist ouderengeneeskunde de psycholoog voor u in. De psycholoog kan tevens begeleidingsadviezen geven aan het zorgteam en mogelijk aan familie.

Ingrid de Bakker

Ingrid de Bakker

Fysiotherapeuten

Onze fysiotherapeut geeft snel en gericht advies op maat. Ze besteedt specifiek aandacht aan valpreventie. Ook als u binnen St. Elisabeth woont met een indicatie verblijf zonder behandeling kunt u gebruik maken van de fysiotherapeut. Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de kosten hiervan bij u of uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. In het geval van verblijf met behandeling schakelt onze specialist ouderengeneeskunde de fysiotherapeut voor u in.

Marjet Aerts

Marjet Aerts

Ilse van Acker

Ilse van Acker

Ergotherapeut

Ergotherapie is er voor bewoners die een lichamelijke of geestelijke aandoening hebben en daardoor in het dagelijks leven niet meer optimaal kunnen functioneren. Onze ergotherapeut kan u helpen om bepaalde vaardigheiden weer opnieuw te leren of anders te leren doen. Ook het uitzoeken van, en leren omgaan met, handige hulpmiddelen en aanpassingen van de woonomgeving is een onderdeel van ergotherapie. Als u binnen St. Elisabeth woont met een indicatie verblijf zonder behandeling regelt u de inzet van de ergotherapeut via uw huisarts. Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de kosten hiervan bij u of uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. In het geval van verblijf met behandeling schakelt onze specialist ouderengeneeskunde de ergotherapeut voor u in.

Mariëlla Bolders

Mariëlla Bolders

Bewegingsagoog

We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk actief kunt blijven. Onze bewegingsagogen helpen u daarbij, zowel individueel als in een groep. Ze organiseren en voeren allerlei beweegactiviteiten uit, zoals zwemmen met begeleiding, fietsen met de duofiets of gym. 

Claudia Hopstaken

Claudia Hopstaken

Logopedist

Onze logopedist helpt u bij slik-, taal-, spraak-, stem- en gehoorproblemen. Zo nodig kan zij worden ingeschakeld. Als u binnen St. Elisabeth woont met een indicatie verblijf zonder behandeling regelt u de inzet van de logopedist via uw huisarts. Afhankelijk van uw zorgverzekering worden de kosten hiervan bij u of uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. In het geval van verblijf met behandeling schakelt onze specialist ouderengeneeskunde de logopedist voor u in.

Diëtist

Goed, gezond, maar vooral ook lekker eten is belangrijk. Heeft u vragen over voeding of heeft u vanwege medische redenen advies nodig? Als u binnen St. Elisabeth woont met een indicatie verblijf zonder behandeling regelt u de inzet van de diëtist via uw huisarts. In het geval van verblijf met behandeling schakelt onze specialist ouderengeneeskunde de diëtist voor u in.

Palliatief verpleegkundige

Onze palliatief verpleegkundige ondersteunt u, uw familie en collega’s als uw levenseinde nadert. In haar zorg richt ze zich niet op de behandeling, maar op het bieden van zoveel mogelijk comfort. Binnen St. Elisabeth is een luisterend oor en een arm om de schouder net zo belangrijk als het bieden van goede zorg.

Tineke van de Merbel

Tineke van de Merbel

Geestelijk verzorger

Eén van de vormen van zorgverlening is de geestelijke verzorging. Deze zorg, die we binnen St. Elisabeth heel belangrijk vinden, is er op alle momenten voor alle bewoners ongeacht uw levensbeschouwing. U kunt de hulp van de geestelijk verzorger vragen, maar ook uw eigen geestelijk verzorger is natuurlijk welkom. We hebben een kapel waar dagelijks twee R.K.-vieringen worden verzorgd door de Congregatie. De diensten worden op de kabelkrant aangekondigd. U bent van harte welkom om bij de vieringen aanwezig te zijn. U kunt de vieringen ook rechtstreeks op uw televisie volgen.

Ulla Berger

Ulla Berger

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

april 2024

16apr14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

16apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

23apr14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

23apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

30apr14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X