Opleiden en stages

Bij ons leren en werken

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Leren en ontwikkelen

Leren en ontwikkelen vinden we binnen St. Elisabeth heel belangrijk. We werken graag mee aan jouw carrière in de zorg of dienstverlening om jou te kunnen ondersteunen in je groei als zorgprofessional. Leren en ontwikkelen is iets wat altijd onze aandacht heeft. We hebben namelijk niet voor niets de ambitie ‘van goed naar uitstekend’. Daarom hebben we o.a. het Elisabeth Leerplein, onze online leeromgeving. Het is de basis van hoe we ons werk doen. Kwalitatief goede zorg en dienstverlening wordt vooral bepaald door de inzet, kwaliteiten en capaciteiten van onze medewerkers en de liefde voor het vak.

Opleidingsplaatsen
We hebben plaats voor mbo- en hbo-leerlingen. Je kunt dus op alle niveaus instromen, van helpende tot verpleegkundige. Volg je een BOL/voltijd opleiding, dan word je via het stagebureau bij ons geplaatst. Je kunt natuurlijk je voorkeur aangeven om bij ons stage te lopen.

Als mbo BBL-leerling ga je praktijkgericht leren, waarbij je leert vanuit ervaringen in een relevante praktijk. Deze opleidingsvorm bieden we intern aan in samenwerking met STOC. Je komt dan bij ons te werken binnen een leerteam. Doordat we deze opleiding intern aanbieden, is de opleidingsduur korter dan bij een ROC.

Als hbo-leerling in deeltijd volg je de opleiding bij een hogeschool buiten St. Elisabeth en werk je binnen een van de andere teams.

We werken samen met het Bravis ziekenhuis voor externe stages. Je krijgt van ons een arbeidsovereenkomst. We volgen de cao VV&T voor de leerlingensalarissen.

Onze werkbegeleiders, praktijkcoaches en assessoren begeleiden en ondersteunen je tijdens je opleiding. Daarnaast heb je ook nauw contact met onze opleidingscoördinator Angelique Suijkerbuijk. Zij monitort je leerproces en onderhoudt contacten met je studieloopbaanbegeleider.

Overstappen naar de zorg
Heb je al eens in de zorg gewerkt en wil je weer gaan beginnen? Dat kan! Samen kijken we naar individuele nascholing, een passend salaris en arbeidsvoorwaardenpakket.

Kom je uit een heel andere branche? Ook dan kijken we samen met jou naar scholing, een passend salaris en arbeidsvoorwaardenpakket. We bieden altijd meeloopmomenten en wij betalen je opleiding.

Arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat jij je goed voelt in je werk. Daarom kijken we samen naar wat je nodig hebt om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen, zodat je kunt groeien als zorgprofessional. Als je dat wil, kun je hierin gecoacht worden. Autonomie en persoonlijke groei zijn belangrijke waarden in onze organisatie.

Het gaat er vooral om dat jij je thuis voelt binnen onze organisatie. Daarom besteden we ook veel aandacht aan vitaliteit, en een goede balans tussen werk en privé. Je contracturen bespreken we natuurlijk in overleg met jou.

We volgen de cao VV&T en hebben een breed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, zoals de mogelijkheid tot aanschaf van een laptop, een sportabonnement of een fiets.

Je sollicitatie

Na je eerste gesprek loop je een keer mee met een dienst, maak je kennis met toekomstige collega’s en heb je een gesprek met je manager. Zodra je bij ons in dienst bent, besteden we natuurlijk ruim aandacht aan je inwerkprogramma. Ook nodigen we je uit voor een introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers. Heel interessant, want we nemen je mee in het reilen en zeilen binnen St. Elisabeth en laten je ook kennis maken met onze bijzondere historie.

Wie zijn wij eigenlijk?

We zijn een compacte zorgorganisatie aan de Wouwseweg in Roosendaal. Bij ons werken is werken in een thuis met karakter, voor senioren met en zonder zorgvraag. Maar bij ons werken is óók werken bij een werkgever die het Beste Werkgever keurmerk heeft. Als je voor ons kiest, kom je in een prachtig gebouw met een rijke historie terecht waar je samen met 280 collega’s dagelijks uitstekende zorg- en dienstverlening biedt.

In St. Elisabeth wonen senioren in individuele zorgappartementen en groepswoningen. Zij ontvangen zorg op maat. Bewoners van de individuele zorgappartementen wonen zelfstandig, maar ontvangen wel zorg. Bewoners van de groepswoningen ontvangen intensievere zorg; vaak gaat het hier om mensen met psychogeriatrische klachten zoals dementie. We bieden ook thuiszorg in de zelfstandige appartementen aangrenzend aan St. Elisabeth.

Op het gebied van welzijn bieden we in- en externe dagbegeleiding, en allerlei activiteiten. Mensen van binnen en buiten kunnen lid worden van een van onze verenigingen. Je kunt dus op allerlei manieren bij ons aan de slag.

Meer weten over St. Elisabeth? Bij Organisatie beschrijven we wie we zijn en waar we voor staan.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

juli 2024

Geen activiteiten

X