Individueel wonen

Bij ons wonen, in uw eigen appartement

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Als zelfstandig wonen niet meer gaat

Afhankelijk van uw zorgvraag en indicatie kunt u in St. Elisabeth in een eigen comfortabel appartement wonen. De zorg van onze verzorgenden en verpleegkundigen is binnen handbereik: zij zijn 24 uur per dag in de nabijheid. Samen maken we afspraken over de invulling van deze zorg, bijvoorbeeld het bieden van ondersteuning bij het opstaan en/of aankleden of bij het innemen van uw medicijnen.

Als u dat wenst, biedt onze huishoudelijke dienst hulp in het huishouden. Ook kunt u gebruik maken van onze voorzieningen in ons huis. Elke dag kunt u, als u dat wilt, aanschuiven in restaurant ‘t Trefpunt voor een heerlijke maaltijd.

Onze tarievenlijst

We hebben een aantal extra ruime appartementen die geschikt zijn voor echtparen. Beide personen hebben hiervoor een zorgindicatie nodig. Bij overlijden van een van de personen, kan de partner bij ons in een kleiner appartement blijven wonen.

Uw persoonlijke zorgleefplan
In nauwe samenspraak met u en/of uw naasten bepalen we de vorm en inhoud van onze zorg- en dienstverlening, en stellen we deze bij als dat nodig blijkt of wenselijk is. Deze afspraken leggen we vast in uw persoonlijke zorgleefplan, samen met u en/of uw wettelijk vertegenwoordiger. Met uw toestemming winnen we eventueel informatie in voor uw zorgleefplan bij andere betrokkenen, zoals uw huisarts of fysiotherapeut.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Het CIZ bepaalt uw zorgbehoefte en afhankelijk daarvan kunt u met uw verkregen indicatie bij ons komen wonen. Onze zorg- en woonbemiddelaars informeren u graag verder, ook over een eventuele wachtlijst.

Wat kost het?
Afhankelijk van uw inkomen betaalt u een eigen bijdrage, die door het CAK wordt bepaald. 

Uw appartement op De Strijpe

Een appartement bestaat uit een hal met aparte berging, een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer met aangrenzend een badkamer met douche, douchestoel en toilet. Er is een afgesloten balkon of tuinkamer. De grote ramen kunnen op veilige hoogte opengezet worden, zodat u al vroeg in het jaar kunt genieten van mooi weer of de mooie omgeving waar St. Elisabeth om bekend staat. De appartementen liggen aan ruime gangen, met veel inval van daglicht.

De vide op de begane grond van De Strijpe is omgetoverd tot een Dorpsplein. Hier vinden allerlei activiteiten plaats. Een spelletje spelen of gewoon even een praatje maken, het kan allemaal.

Elisabeth Roosendaal - Slaapkamer de Strijpe
Elisabeth Roosendaal - Badkamer de Strijpe
Elisabeth Roosendaal - Serre de Strijpe

Voorzieningen

Misschien net zo belangrijk als het wonen en leven in St. Elisabeth is het aanbod van voorzieningen in ons huis. En dat zijn er nog al wat!

Uw levensverhaal

We vinden het belangrijk dat onze zorg geboden wordt door warmhartige en professionele medewerkers die samen met familie of andere contactpersonen meebewegen. We willen de bewoner goed leren kennen. Hierbij helpt het als het levensverhaal van de bewoner bij ons bekend is. Het levensverhaal kan al voor intrek in St. Elisabeth in het daartoe ingerichte deel van het zorgdossier opgeschreven worden.

Elke betrokken medewerker kent dan het levensverhaal van de bewoner, bijvoorbeeld de familiegeschiedenis, werkzaamheden en hobby’s. Dit helpt ons in het bieden van de beste zorg en beleving.

Team Behandeling en Begeleiding

We bieden zorg voor mensen met dementie, voor mensen met Parkinson en voor mensen met een andere intensieve zorgvraag. Ook bieden we dagbegeleiding, (tijdelijke) herstelzorg, bijvoorbeeld na een operatie, en palliatieve zorg.

Om goede zorg te kunnen bieden, hebben we – naast de dagelijkse inzet van onze zorgmedewerkers – een deskundig team Behandeling en Begeleiding in huis.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

juli 2024

Geen activiteiten

X