Dagbegeleiding

Structuur en kleur aan uw dag

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

In onze dagbegeleiding staan uw wensen centraal

Dagbegeleiding bij St. Elisabeth is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie. Onze dagbegeleiding stemmen we af op eventuele andere vormen van zorg of hulp die u of uw partner, familielid of vriend(in) al ontvangt. Voor mantelzorgers biedt dagbegeleiding een mogelijkheid om even tijd voor zichzelf te hebben.

Van maandag tot en met vrijdag verzorgen we op de afgesproken dagdelen allerlei activiteiten in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Samen met de andere deelnemers aan de dagbegeleiding bepalen we wat we gaan doen. Denkt u hierbij aan handwerken, gezelschapsspellen, schilderen, kaarten, beweegactiviteiten, geheugentraining, koken, uitstapjes, optredens en activiteiten rondom feestdagen.

Niet alleen een leuk dagprogamma, maar ook:

  • een gezamenlijke broodmaaltijd (in arrangement inbegrepen) of warme maaltijd (kosten ± € 6,-)
  • een mogelijkheid tot uitrusten, mocht het programma te lang of te intensief zijn. Uitrusten kan in een speciaal daarvoor ingerichte kamer
  • een bezoek van een fysio- of ergotherapeut (in het geval van een Wlz-indicatie). Het fysio-fitprogramma en de algemene ontspanningsactiviteiten binnen St. Elisabeth zijn ook voor u toegankelijk
  • het regelen van het vervoer van en naar huis, mocht dat nodig zijn

Indien u voor onze dagbegeleiding in aanmerking komt en er is plaats, dan maken we samen met u nadere afspraken. Een medewerker van de dagbegeleiding komt bij u op huisbezoek om kennis te maken. Daarna spreken we af wanneer u kunt starten. Natuurlijk bent u van harte welkom om van tevoren eens een kijkje te komen nemen.

“Werken bij de dagbegeleiding van St. Elisabeth is boeiend en dankbaar” – een interview met collega’s

Wanneer kom ik in aanmerking?

Voor onze dagbegeleiding heeft u een Wmo-beschikking of een Wlz-indicatie nodig. De Wmo-beschikking verkrijgt u via WegWijs Roosendaal (voorheen: Wmo-loket).

Dagbegeleiding is ook mogelijk op basis van een indicatie vanuit de Wlz. Deze verkrijgt u via het CIZ.

Wat kost het?
Voor dagbegeleiding vanuit de Wmo betaalt u een vaste eigen bijdrage die voor 2022 door de gemeente is vastgesteld op € 19,-.

Voor dagbegeleiding op basis vanuit een Wlz-indicatie betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van het inkomen.

Onze zorg- en woonbemiddelaars informeren u graag verder.

Folder dagbegeleiding St. Elisabeth

Voorzieningen

Misschien net zo belangrijk als het wonen en leven in St. Elisabeth is het aanbod van voorzieningen in ons huis. En dat zijn er nog al wat!

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Agenda

juli 2024

Geen activiteiten

X