Palliatieve zorg

Als het levenseinde nadert

Werken en
leren

St. Elisabeth
zoekt gemotiveerde
en enthousiaste
medewerkers

Bekijk de vacatures

Persoonlijke zorg en aandacht rondom het levenseinde

Als het levenseinde nadert, breekt er een periode aan waarin er veel op de betrokkenen afkomt. Vaak kan iemand niet meer thuis wonen, omdat het te zwaar wordt. We bieden daarin een alternatief op onze mooie, rustige, groene locatie. We hebben bovendien alle deskundigheid met betrekking tot zorg rondom het levenseinde in huis.

We bieden onze palliatieve zorg aan zowel de intra- als extramurale bewoners, dus ook bewoners zonder verpleeghuisindicatie kunnen een beroep doen op onze verpleegkundige palliatieve zorg. De huisarts of het ziekenhuis regelen de indicatie. Onze zorgbemiddelaar informeert u verder over dit proces: zorgbemiddelaar@stelisabeth.nl

We gaan liefdevol en met wederzijds respect om met de individuele wensen en behoeften van de bewoner, zijn of haar naasten én medewerkers. We zorgen ervoor dat de bewoner zo min mogelijk hinder ondervindt van symptomen en ongemakken. We kijken in onze palliatieve zorg naar de mens in totaal en bieden dus meer dan alleen goede zorg. Belangrijk hierbij is: de bewoner of zijn/haar naaste heeft altijd de regie.

Een luisterend oor en een arm om de schouder vinden we dus net zo belangrijk. Als de bewoner daar prijs op stelt, zal onze geestelijk verzorger hem of haar bijstaan.

Persoonlijke, aanvullende zorg
We combineren onze palliatieve zorg met complementaire (aanvullende) zorg voor ontspanning en comfort, zoals massages en het gebruik van etherische oliën. Deze zorg richt zich op de lichamelijke, spirituele en sociale behoeften van de bewoner.

Het gezamenlijk vastleggen van wensen: vroegtijdige zorgplanning
In de vroegtijdige zorgplanning (Advance Care planning) bespreekt de bewoner samen met de behandelend arts wensen, doelen en voorkeuren voor zorg rond het levenseinde. Ook de zorgmedewerkers zijn hierbij betrokken. De afspraken worden vastgelegd, vooruitlopend op het moment dat de bewoner zelf niet meer in staat is om beslissingen te nemen. Onderwerpen als comfort, reanimatie, aanvullende zorg, euthanasie, geestelijke of spirituele ondersteuning leggen we met verschillende betrokkenen in het zorgdossier vast. We evalueren regelmatig.

Folder palliatieve zorg St. Elisabeth

St. Elisabeth Roosendaal - Paliatieve zorg
St. Elisabeth Roosendaal - Paliatieve zorg
St. Elisabeth Roosendaal - Paliatieve zorg

Mensen begeleiden en ondersteunen in het loslaten

Als er veel is om over na te denken, kan het fijn zijn als er een ruimte is waarin u zich  begrepen en geaccepteerd voelt met alles wat er is.

De kapel van de zusters kan die ruimte bieden: in stilte een lichtje branden, bewust zijn van dit moment in uw leven met alle vragen en zorgen die daarbij horen, kan opluchten.

Ook kan een gesprek met onze geestelijk verzorger ruimte geven. In zo’n gesprek mag alles er zijn. U voelt dat u aanvaard wordt met alle oneffenheden die er in een mensenleven zijn. Die aanvaarding maakt dat u in vrede het leven kunt loslaten.

In vrede sterven is iets moois dat we iedereen gunnen en waar we bewoners en hun naasten graag in bijstaan.

Wonen met zorg

Afhankelijk van uw indicatie en zorgvraag woont u in St. Elisabeth in uw eigen appartement of in een groepswoning, óf ontvangt u zorg bij u thuis.

Herstelzorg

Herstellende na een operatie of een ziekenhuisopname? U kunt tijdelijk bij ons komen wonen en in uw eigen tempo herstellen.

Dagbegeleiding

Onze dagbegeleiding is er voor senioren die kampen met een lichamelijke en/of psychische beperking, bijvoorbeeld als gevolg van dementie.

Ontmoeten en ontspannen

Elke week is er bij ons van alles te doen voor bewoners en andere geïnteresseerden, en u bent van harte uitgenodigd om ook eens langs te komen.

Kwaliteit

Dagelijks hebben we aandacht voor kwaliteit van zorg, wonen en welzijn, en we verantwoorden ons hierop op verschillende momenten in het jaar.

Werken en leren

Onze unieke zorgorganisatie biedt jou volop kansen voor je carrière. Je kunt bijvoorbeeld je opleiding bij ons volgen!

“Wij vormen met z’n allen St. Elisabeth
De een kan niet zonder de ander”

Het is belangrijk hoe mensen met elkaar omgaan. Geduldig, goedhartig, gedienstig, in onderlinge liefde. Dat was belangrijk in het kloosterleven, dat is belangrijk hier in St. Elisabeth. Want we vormen uiteindelijk toch een gemeenschap. Je wil en moet er zijn voor de ander. Het gaat ook om begrip hebben voor elkaar, hoewel dat niet altijd eenvoudig is omdat we allemaal anders zijn. Oude mensen hebben het vaak moeilijk, dan is het zeer gewenst om ze liefdevol en goed te verzorgen.”

Een zuster

Maak wat van het leven en
haal het beste uit jezelf naar boven”

“Ik wil mensen graag meegeven dat het belangrijk is om in het leven, ondanks alles, moed te blijven houden. Om bezig te blijven, niet te veel te eten en op tijd een borreltje te drinken. Maak wat van het leven en haal het beste uit jezelf naar boven. Heb aandacht voor de mensen om je heen.”

Een bewoner

Je moet naast en niet boven iemand staan
om goed te kunnen doen voor de ander"

“Een ieder moet zich in de omgang met een ander welkom voelen omdat je bent wie je bent. Eenvoud van leven is de ander accepteren zoals hij is. Als je niet de eenvoud van leven hebt, kun je denk ik ook geen goede zorg verlenen. Je moet naast en niet boven iemand staan om goed te kunnen doen voor de ander. Wie eenvoud uitstraalt naar anderen, krijgt ook eenvoud terug. Dan ontstaat er een goede sfeer. Die sfeer is er in St. Elisabeth, ik zie die eenvoud hier overal.”

Een bewoonster

Goede zorg komt uit het hart"

“Altijd vraag ik hoe het gaat. Dat is mijn eerste vraag aan een bewoner. Goede zorg komt uit het hart, en dat doe je door er in je werk écht voor de bewoner te zijn. Je kunt niet met je gedachten ergens anders zijn als je met iemand omgaat. Dat doe je thuis toch ook niet?”

Een verzorgende

Nieuws

Zaterdag 24 juni: brocante jaarmarkt

𝗪𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗿𝗼𝗰𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 Kom je ook naar onze brocante jaarmarkt? Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De markt loop je op via de...

Lees meer

Agenda

december 2023

12dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

12dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

19dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

19dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

26dec14:0016:00Bridge14:00 - 16:00

26dec14:0016:00Schilderen14:00 - 16:00

X