Vanwege de huidige coronamaatregelen is helaas de zesde Preek van de Leek, die op 16 november georganiseerd zou worden, verzet naar het voorjaar van 2022.

Eerder bericht:

Op dinsdagavond 16 november vindt de zesde editie van de Roosendaalse Preek van de Leek plaats. In de Kruiskerk in Roosendaal zullen vier lokale leken in een preek hun licht laten schijnen over de Bijbeltekst 1 Korinthiërs 13, de passage uit de Eerste Brief van de apostel Paulus aan de Korinthiërs, alom bezongen als hét loflied op de liefde. Onder andere burgemeester Han van Midden staat op de preekstoel.

‘Het levert vast weer mooie en verschillende verhalen op, geïnspireerd door eenzelfde Bijbeltekst. Verhalen waarin de persoonlijke en professionele ervaringen van vier heel verschillende mensen door zullen klinken,’ aldus Maarten van Boxtel, oud-docent Nederlands aan het Norbertuscollege. Hij is een van de vier leken. Naast hem en de burgemeester zullen ook Marieke Bouwman, directeur woonzorgcentrum St. Elisabeth en Jacques van Meel, artistiek leider van Roosendaal Danst in de Kruiskerk preken.

Jacques van Meel: ‘Ik zal vanuit mijn positie als kunstenaar spreken over de belangrijke rol die liefde als bindende kracht kan hebben in het debat over maatschappelijke ontwikkelingen.’

Marieke Bouwman zet ook in op een krachtige rol voor de liefde. ‘Ik wil in mijn preek vooral een lans breken voor de liefde voor de mens met dementie. Want in het alledaagse leven heerst er nog veel angst en onbegrip voor mensen met dementie. Daar moeten we vanaf.’

De rode draad in de preek van de burgemeester is broederschap in de samenleving in relatie tot de individualisering. Maarten van Boxtel is er nog niet helemaal uit. ‘Ik ben zelf ook benieuwd waar ik in mijn preek op uit ga komen. Ik denk dat ik ga praten over plaatsen die beschutting bieden. Je vindt ze in de literatuur, de kunst, in brieven, het leven van alledag. En heel vaak dienen zich daar dan bijzondere momenten aan.’

De Preek van de Leek begint om 19.30 uur in de Kruiskerk, Lucasplein 1. Het wordt op prijs gesteld als u zich van tevoren opgeeft via spiritinroosendaal@gmail.com De preek is ook via een livestream te volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2063-PG-Roosendaal-Kruiskerk/events

In de Kruiskerk zijn de coronamaatregelen van kracht: bij binnenkomst QR-code scannen en bij het lopen mondkapje dragen.

X