Historie

St. Elisabeth werd in 1927 gesticht als een klooster voor religieuzen behorende tot de congregatie Zusters Franciscanessen van Mariadal te Roosendaal. Door de communiteit van St. Elisabeth werden zieke en oudere medezusters – werkzaam in Roosendaal, elders in Nederland of in één van de missiegebieden – liefdevol verzorgd en verpleegd. Eind jaren zeventig werd St. Elisabeth een Klooster-Bejaarden-Oord (KBO): een erkende bijzondere instelling voor zorg en verpleging. Sinds 2000 staat St. Elisabeth ook open voor medemensen buiten congregatieverband die zorg en/of verpleging nodig hebben.

In 2007 springen de lichten op groen en kan, na 7 jaar voorbereiding, gestart worden met de transformatie van naar een modern woonzorgcentrum.
Het gehele complex bestaat uit een verzorgings- en verpleeghuis voor in totaal 130 bewoners en 66 appartementen voor zelfstandig wonenden. Het klooster Mariastede en de bestuurszetel van de zusters Franciscanessen van Mariadal is eveneens in het complex gehuisvest.
Meer lezen over het woonzorgcomplex.
Meer lezen over de congregatie zusters Franciscanessen van Mariadal.

 St. Elisabeth draagt de naam van St. Elisabeth van Thüringen. Waarom wij haar naam en haar legende koesteren wordt snel duidelijk als u meer over haar leest. Het logo van St. Elisabeth is een duidelijke verwijzing naar St. Elisabeth en haar filosofie.