Binnen onze bewust compacte zorgorganisatie is er volop ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Elke week vinden er leuke evenementen plaats zoals bingo, een filmmiddag of optreden van een koor of muziekkorps. De bewoners en huurders hoeven zich niet te vervelen dankzij een actief en enthousiast Team Welzijn. Om plezier te brengen bij mensen die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen, staat voor Team Welzijn altijd centraal. En nu carnaval weer voor de deur staat, trekken de enthousiaste medewerkers alles uit de kast om ook hier weer veel aandacht aan te besteden.

Vorig jaar hebben welzijnsmedewerkers, Ronald van Zantvliet en Marjolein Luijks, de Elisabettaontjes in het leven geroepen. Ronald, zelf ook een fervent carnaval ’er en geen onbekende voor de horeca in Roosendaal, is een echte creatieveling die graag de gezelligheid in huis haalt. ‘Binnen onze zorglocatie zijn er veel bewoners die van oudsher dol zijn op carnaval, genoeg reden om hier veel aandacht aan te besteden.’; aldus Ronald. Zijn visie is dat de bewoners ondanks de zorg die ze nodig hebben, zeker nog deel uitmaken van de maatschappij. En carnaval hoort hier ook bij. Daarom wordt de samenwerking opgezocht met de Blokwei, een basisschool die vlakbij St. Elisabeth gevestigd zit. De Blokwei organiseert op vrijdag 17 februari voor de kleine kinderen een carnavalsoptocht door de wijk en dit jaar maken ze ook een rondje door de tuin van St. Elisabeth. Hier zal een jury, bestaande uit bewoners, de creaties van de kinderen beoordelen en bewonderen. Een leuk spektakel voor alle bewoners die vanuit het restaurant en de woningen de optocht kunnen aanschouwen.
Maar ook binnenshuis is er genoeg te zien. Er is een heuse tentoonstelling te zien in St. Elisabeth, geïnitieerd door Lianne Lijmbach en Ineke Stofmeel. In de vitrines bij de receptie worden (dankzij STOEP – De Stichting Tullepetaonse Oud’eede En Prullaria) allerlei zaken die verband hebben met de carnavalsviering van vroeger en nu tentoongesteld. Zo ligt er een oude Kwakkelkrant, zijn er verschillende pinnetjes, veldtekens, posters en banners e.d. Leuk, voor de bewoners en hun naasten om samen te bewonderen en zo herinneringen aan carnavalsvieringen op te halen.
In het Dorpsplein bij appartementen van De Strijpe hangen banieren aan de balustrades. Een indrukwekkende versiering die wederom veel sfeer brengt voor de bewoners en de medewerkers. In de afgelopen weken hebben de bewoners samen met medewerkers van Team Welzijn smartlappen geknutseld, passend bij het motto Kende ‘t Lieke, met daaraan een sleutelhanger van de Elisabettaontjes. Kortom, carnaval leeft binnen St. Elisabeth Roosendaal en zorgt voor veel leuke momenten, extra sfeer en mooie verhalen van bewoners, huurders en medewerkers.

Op donderdag 16 februari 2023 bezoekt Prins Markus I en zijn gevolg traditiegetrouw onze zorglocatie, in de bekende RAC-week. Omdat de bewoners vaak niet meer in staat zijn carnaval te bezoeken, komt carnaval naar hen toe. Een evenement dat dikwijls veel bezoekers trekt. Dit jaar zullen onze Elisabettaontjes de eerste Gouwe Elisabettaon uitreiken. Een initiatief, opgezet door onze welzijnsmedewerkers, waarbij wij als organisatie onze waardering tonen aan iemand die in het bijzonder iets heeft betekent voor St. Elisabeth en de bewoners. Wie dit jaar de eerste Gouwe Elisabettaon uitgereikt krijgt, blijft nog even geheim. Maar wat wel zeker is, dat dit jaar carnaval volop leeft en zorgt voor veel moois binnen onze zorglocatie, dankzij creatieve initiatieven van de medewerkers en vrijwilligers van St. Elisabeth Roosendaal.

X