Continu leren en ontwikkelen vinden we bij St. Elisabeth heel belangrijk. We zijn daarom trots dat op afgelopen maandag 5 september de kick-off plaatsvond van onze leerteams! In twee verschillende zorgteams bieden we vanaf nu aan mbo-BBL-leerlingen een opleiding volgens praktijkgericht leren. Lerares Neeltje van de Wouw van opleidingsinstituut STOC, dat bij dit project nauw betrokken is, vertelt: “Ik ben erg voor het leren vanuit de praktijk. In het lesrooster is dan ook ruimte gereserveerd om leerervaringen vanuit de praktijk te behandelen.”

De opleiding vindt bij St. Elisabeth plaats in samenwerking met STOC. De opleidingsduur is korter dan bij een ROC. “St. Elisabeth en STOC werken zeer nauw samen, waardoor praktijk en theorie naadloos op elkaar aansluiten in de opgestelde lescarrousel”, zegt Arnold van Duijn, directeur STOC. Hij gaf ook aan dat het erg bijzonder is dat alle disciplines van A tot Z enthousiast bij dit proces betrokken zijn, ook STOC zelf. “Omdat St. Elisabeth een compacte organisatie is, kan en wil ook iedereen betrokken zijn bij het leerproces van de collega’s in opleiding en is dat ook mooi ingeregeld in de leerteams. Dat was voor mij ook nieuw.”

In een leerteam werken vijf à zes leerlingen die leren voor verzorgende IG of verpleegkundige. De leerlingen komen bij ons in dienst en de huidige collega’s uit het team worden hun begeleiders. Samen als team pakken ze de zorg voor bewoners op.

“Met dit opleidingsmodel staat St. Elisabeth straks niet alleen op de kaart met goede zorgverlening, maar ook met een ambitieus, inspirerend en succesvol opleidingsmodel”, aldus onze enthousiaste opleidingscoördinator Angelique Suijkerbuijk.

We wensen de leerlingen en de leerteams veel succes en werkplezier!

X