Op dit moment zijn er binnen St. Elisabeth geen besmettingen met het coronavirus. We houden de gezondheidssituatie van alle bewoners en medewerkers nauwlettend in de gaten en volgen in het leveren van onze zorg de richtlijnen van de overheid.

6 mei 2020
St. Elisabeth ondertekent opiniestuk ‘Wie wordt hier nu voor het lapje gehouden?’
Dit opiniestuk gaat over het preventief gebruik van mondkapjes in de zorg en is afgestemd met brancheorganisatie Actiz.

24 april 2020
We moeten u helaas laten weten dat de bewoner, over wie we eerder berichtten dat er sprake was van een coronabesmetting, is overleden. De gezondheid van deze bewoner was voorafgaand aan de besmetting kwetsbaar. Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verlies.

Het ging om een eerste coronabesmetting in ons huis.

Telefoonnummer en mailadres voor uw vragen
Heeft u hierover vragen? U kunt ons bellen op (0165) 592 456 en mailen op corona-vragen@stelisabeth.nl We beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

22 april 2020
Ondanks alle preventieve maatregelen die St. Elisabeth sinds het begin van de berichtgeving over het coronavirus heeft getroffen, moeten we u helaas laten weten dat er binnen ons huis sprake is van een eerste coronabesmetting bij een bewoner van St. Elisabeth. De bewoner wordt geïsoleerd verpleegd in het eigen appartement. De familie is geïnformeerd. We wensen de bewoner en diens familie uiteraard alle sterkte.

Er was, mede op advies van de GGD, sinds zondag 12 april al sprake van quarantaine van een groep bewoners, onder wie deze bewoner. Dit betrof een preventieve maatregel in verband met een medewerker die besmet bleek te zijn. Als gevolg van deze maatregel kunnen we nu met zekerheid stellen dat deze bewoner geen andere bewoners heeft besmet. Op dit moment heeft geen van de andere bewoners gezondheidsklachten die te maken hebben met de symptomen van besmetting met het coronavirus.

We houden de gezondheidssituatie van alle bewoners en medewerkers nauwlettend in de gaten en volgen in het leveren van onze zorg de richtlijnen van de overheid.

Eerdere berichtgeving
Op advies van de GHOR en de GGD hebben we op maandag 16 maart  besloten dat we geen bezoek meer toelaten bij St. Elisabeth. Dit geldt ook voor bezoek aan bewoners van De Stedes. Dit doen we uit voorzorg en ter bescherming van alle bewoners, hoe moeilijk we dit besluit ook vinden. We zetten met z’n allen een stapje extra om de dagen van bewoners zo goed mogelijk in te vullen. Ons team Welzijn heeft bijvoorbeeld activiteitenpakketjes samengesteld met wat puzzelwerk en teken- en kleurmateriaal. Ook wordt er regelmatig wat lekkers rondgebracht. We hebben de mogelijkheid tot live-uitzendingen via onze interne kabelkrant. Dagelijks hebben we twee uitzendingen waarin we iets leuks doen voor bewoners. Regelmatig vinden er buitenoptredens plaats vanuit verschillende locaties op ons terrein.

Onze geestelijk verzorger staat klaar voor een praatje met bewoners van De Strijpe en De Laantjes. En natuurlijk hebben onze zorgmedewerkers altijd aandacht voor het welzijn van uw naaste.

Belangrijk:
Als er een medische noodzaak is voor bezoek aan uw naaste, dan melden wij dat u meteen. We nemen dus zelf contact met u op.

Dagbegeleiding ook gesloten
De dagbesteding voor mensen met een Wmo-indicatie is ook vanaf maandag 16 maart gesloten. Onze medewerkers gaan ook niet meer op huisbezoek, maar houden wel telefonisch contact.

Informatie over de was, post en boodschappen
De regels voor wat betreft de was, post en boodschappen kunt u hier downloaden.

Berichtgeving en maatregelen binnen St. Elisabeth
We verspreiden regelmatig een nieuwsbrief aan bewoners en hun contactpersonen, alsook aan medewerkers en vrijwilligers. Daarin geven we een update over de maatregelen binnen St. Elisabeth.

De maatregelen tot nu toe zijn:

Geen bezoek meer
Zie hierboven.

Hygiënemaatregelen
Voor iedereen binnen St. Elisabeth geldt: we schudden geen handen, houden zoveel mogelijk afstand van elkaar en volgen de hygiënemaatregelen, waarbij voornamelijk handhygiëne belangrijk is. We hebben daarvoor handgel beschikbaar. Belangrijk is ook om geen ringen te dragen.

Via affiches vragen we extra aandacht voor het desinfecteren van de handen bij binnenkomst én vertrek. Desinfectiemiddelen staan bij de in- en uitgangen. Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten en niezen in de elleboog en het eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes erg belangrijk.

Activiteiten afgelast
Activiteiten voor bewoners én voor bezoekers van buiten St. Elisabeth hebben we afgelast.

Restaurant ’t Trefpunt gesloten, behalve voor bewoners
Ons restaurant is gesloten, behalve voor bewoners van St. Elisabeth. Zij kunnen in ’t Trefpunt eten, maar alleen als zij geen verkoudheidsklachten, griep of koorts hebben. De maaltijd kan in dat geval in hun appartement bezorgd worden.

Prikpost
Deze is tot nader order gesloten. U kunt terecht bij het Bravis Ziekenhuis.

Meer informatie?
De website van het RIVM en het IGJ geven regelmatig updates: website RIVM en website IGJ

U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen. We hebben hiervoor een speciaal mailadres: corona-vragen@stelisabeth.nl

X