Op advies van de GHOR en de GGD hebben we op maandag 16 maart  besloten dat we geen bezoek meer toelaten bij St. Elisabeth. Dit geldt ook voor bezoek aan bewoners van De Stedes. Dit doen we uit voorzorg en ter bescherming van alle bewoners, hoe moeilijk we dit besluit ook vinden. We zullen met z’n allen een stapje extra zetten om de dagen van bewoners zo goed mogelijk in te vullen. Ons team Welzijn heeft bijvoorbeeld activiteitenpakketjes samengesteld met wat puzzelwerk en teken- en kleurmateriaal. Ook wordt er regelmatig wat lekkers rondgebracht. We hebben de mogelijkheid tot live-uitzendingen via onze interne kabelkrant. Dagelijks hebben we twee uitzendingen waarin we iets leuks doen voor bewoners.

Onze geestelijk verzorger staat klaar voor een praatje met bewoners van De Strijpe en De Laantjes. En natuurlijk hebben onze zorgmedewerkers altijd aandacht voor het welzijn van uw naaste.

Belangrijk:
Als er een medische noodzaak is voor bezoek aan uw naaste, dan melden wij dat u meteen. We nemen dus zelf contact met u op.

Dagbegeleiding ook gesloten
De dagbesteding voor mensen met een Wmo-indicatie is ook vanaf maandag 16 maart gesloten. Onze medewerkers gaan ook niet meer op huisbezoek, maar houden wel telefonisch contact.

Informatie over de was
De regels voor wat betreft de was kunt u hier downloaden.

 

Eerdere berichtgeving:

 

Afwijkend advies zorgmedewerkers op eerder advies van het RIVM

De zorg in Noord-Brabant heeft haar medewerkers hard nodig; de zorg moet doorgaan. Daarom is er voor zorgmedewerkers in Noord-Brabant een afwijkend RIVM-advies: zij moeten alleen thuis blijven als zij naast hoesten/verkoudheid ook koorts (vanaf 38 graden) hebben. Het gaat dus om de combinatie.

Ze kunnen weer aan het werk tot ze één dag niet meer hoesten en geen koorts meer hebben. Wel blijft ook het oude advies van kracht om thuis te blijven als een zorgmedewerker verkouden is na bezoek aan een risicogebied (zoals Noord-Italië) of na contact met patiënten met een coronabesmetting (bron: website RIVM)

Berichtgeving en maatregelen binnen St. Elisabeth

We verspreiden regelmatig een nieuwsbrief aan bewoners en hun contactpersonen, alsook aan medewerkers en vrijwilligers. Daarin geven we een update over de maatregelen binnen St. Elisabeth.

De maatregelen tot nu toe zijn:

Geen bezoek meer
Zie hierboven.

Hygiënemaatregelen
Voor iedereen binnen St. Elisabeth geldt: we schudden geen handen, houden zoveel mogelijk afstand van elkaar en volgen de hygiënemaatregelen, waarbij voornamelijk handhygiëne belangrijk is. We hebben daarvoor handgel beschikbaar. Belangrijk is ook om geen ringen te dragen.

Via affiches vragen we extra aandacht voor het desinfecteren van de handen bij binnenkomst én vertrek. Desinfectiemiddelen staan bij de in- en uitgangen. Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten en niezen in de elleboog en het eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes erg belangrijk.

Activiteiten afgelast
Activiteiten voor bewoners én voor bezoekers van buiten St. Elisabeth hebben we afgelast.

Restaurant ’t Trefpunt gesloten, behalve voor bewoners
Ons restaurant is gesloten, behalve voor bewoners van St. Elisabeth en de Stedes. Zij kunnen in ’t Trefpunt eten, maar alleen als zij geen verkoudheidsklachten, griep of koorts hebben. De maaltijd kan in dat geval in hun appartement bezorgd worden.

Prikpost
Deze is tot nader order gesloten. U kunt terecht bij het Bravis Ziekenhuis.

Meer informatie?

De website van het RIVM en het IGJ geven regelmatig updates: website RIVM en website IGJ

U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen. We hebben hiervoor een speciaal mailadres: corona-vragen@stelisabeth.nl

We benadrukken dat de maatregelen binnen St. Elisabeth preventief zijn.

X