Afgelopen maandag 18 november onthulde mevrouw E. D’Leon-van der Hoeven van de Lions Club Roosendaal Westhoek samen met bewoonster mevrouw Van den Broek de tweede duo-fiets. De Lions Club Roosendaal Westhoek heeft € 6.000,- geschonken zodat wij deze fiets konden aanschaffen. St. Elisabeth is – namens alle bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers – de Lions Club Roosendaal Westhoek enorm dankbaar dat ze voor Stichting Vrienden van St. Elisabeth hebben gekozen als goede doel, en dat we dankzij hun schenking deze fiets hebben kunnen aanschaffen.

We hebben inmiddels vier dagdelen in de week vrijwilligers beschikbaar die met bewoners gaan fietsen. Natuurlijk kunnen ook familieleden van bewoners samen met de bewoner fietsen, na uitleg van de bewegingsagoog. Ook deze fiets heeft trapondersteuning, wat het bewegen een stuk aangenamer maakt. Doordat we nu twee duo-fietsen hebben, zijn er extra beweegmomenten mogelijk voor bewoners. En dat vinden we bij St. Elisabeth heel belangrijk. Grappig om te vermelden is dat tijdens de onthulling het best lastig was om de fiets in beweging te krijgen, ondanks verwoede pogingen. Maar… het bleek dat de fiets nog op slot zat: het sleuteltje lag weer terug in de gymzaal. Maar dat werd natuurlijk snel opgelost. En nu is de fiets in gebruik!

X