Wensen van de stichting

De teamleider van afdeling Welzijn diende onderstaande projecten in. Zij vertelt:

Realisatie 'dromen van bewoners': passend bij het jaarthema voor 2015 "dromen moet je doen", wil St. Elisabeth droomwensen van haar bewoners realiseren. In het voorjaar van 2015 zullen ruim 100 dromen verwezenlijkt worden. Hoe? Lees verder....


De koersbalmat die we nu hebben wordt intensief gebruikt. Iedere twee weken is er een koersbalochtend. Hier doen momenteel 14 bewoners aan mee. Dit aantal is bovendien het maximum om het in één groep te laten plaats vinden.  
Komen er nog meer aanmeldingen dan moeten we overgaan om iedere week te koersballen. Deze activiteit is voor alle doelgroepen van ons zorgcentrum.
Koersballen is niet alleen leuk voor de sociale contacten maar het zijn ook nog goede bewegingen die moeten worden gemaakt. Koersballen wordt nu gedaan door zowel bewoners die nog goed/redelijk ter been zijn als bewoners die in een rolstoel zitten.
Wij hebben de koersbalmat op het lijstje van vrienden van Sint Elisabeth gezet omdat de mat gaat verslijten en in sommige ballen zijn door de velen malen dat ze stuiteren wat gescheurd en dan is het effect van de bal weg.

Verduistering van ontmoetingscentrum ’t Trefpunt is een hele grote wens van de afdeling Welzijn.
We kunnen vanaf de realisatie van de nieuwbouw al geen filmvoorstellingen meer geven. Het kan niet voldoende worden verduisterd en dat is voor onze bewoners erg belangrijk omdat het gezichtsvermogen in vele gevallen toch al beperkt is.
We willen graag de komende wintermaanden weer filmmiddagen en avonden organiseren met films van alle soorten genres.
Bovendien hebben we regelmatig gasten die een presentatie willen geven via powerpoint. Dit gebeurt dan overdag en bij zonnig weer is het haast niet te zien.
Ook deze activiteiten zijn voor alle doelgroepen van ons zorgcentrum.

Het verpleeghuisteam wil graag mogelijkheden om de aanwezige beschutte tuin in te richten tot therapeutische tuin. Dit is een tuin die positieve invloed heeft op de gezondheidstoestand van de gebruikers. Door de aanwezigheid van de tuin vinden minder valincidenten plaats. Het directe zonlicht vermindert gevoelens van nervositeit, angst en verdriet en activeert het lange termijn geheugen.
Ouderen dien nog de mogelijkheden hebben om actief bezig te zijn, kunnen zaaien, bloemen plukken en oogsten; alleen of samen met familie of begeleiders. In een later stadium kunnen ze er uitrusten en plezier beleven.
Belangrijk is dat mensen in contact blijven met de natuur en met de verandering van de seizoenen.

Fysiotherapeute en bewegingsagoog zouden graag de beschikking hebben over bewegingsapparatuur voor in de tuin. Op deze manier kunnen bewoners en cliënten buiten bewegen. We hoeven de toegevoegde waarde hiervan niet uit te leggen.

Wilt u onze doelen steunen en Vriend worden van de stichting? Natuurlijk is een eenmalige bijdrage ook meer dan welkom. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.