Actueel (nieuws)

Zaterdag 1 juli: rommelmarkt en zomermarkt in de binnentuin van St. Elisabeth

Op zaterdag 1 juli kunt u van 10:00 tot 15:00 in de binnentuin van St. Elisabeth (Wouwseweg 21) een heuse rommelmarkt en zomermarkt bezoeken. Er zijn diverse kramen met voor elk wat wils en voor de kinderen is er een springkussen geregeld. 's Ochtends is er muziek van Av Elisabeth en in de middag kunt u genieten van een optreden van Accordeonvereniging Hoger Streven. Komt u ook even rondkijken? U bent van harte welkom!

Dit bericht is geplaatst op: 23-06-2017

Dit is mooi hoor, met zn allen fietsen.

Onder de roos

In Onder De Roos komen bewoners, vrijwilligers en medewerkers van St. Elisabeth aan het woord over hún woonzorgcentrum. Kleine verhalen die voor hen van grote waarde zijn: verhalen die veel vertellen over St. Elisabeth. 

 

 Bewoners fietsen voor het goede doel de Franse berg Mont Ventoux op.

“Ik ken mezelf hè,” zegt bewoonster mevrouw Gommers (88), die net van de fiets is gestapt. Ruim tien minuten heeft ze virtueel de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Trappend op een stoelfiets nam ze een stukje van de weg, dat ze op een groot beeldscherm voor zich zag, naar boven. “Ik nam af en toe wel even rust, want ik merkte dat ik begon te zweten. Ouderdom komt met gebreken,” zegt ze met een lach. Mevrouw Gommers is altijd een fervent liefhebster geweest van wielrennen. Ze keek altijd naar de Tour de France. “Dit is mooi hoor, met z’n allen fietsen.”  

Bewoners fietsten woensdag op deze manier de Franse berg Mont Ventoux op om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dit gebeurde onder aanvoering van kopman Ton Klaassen, voorzitter van de cliëntenraad. Klaassen fietste daadwerkelijk virtueel de berg op met een speciale fiets die de omstandigheden van de beklimming nabootste. Hij moest dus echt klimmen. Bewoners fietsten op ‘gewone’ fietsen met hem mee. 

De fietsactie vond plaats in de jaarlijkse Beweegweek van St. Elisabeth waarin extra aandacht is voor bewegen. De virtuele beklimming is geïnspireerd op het jaarlijkse fietsevenement ColSensation dat geld inzamelt voor KWF Kankerbestrijding. Meneer Van Oosterhout vond het fietsen wel meevallen, ook al is hij 94 jaar oud. “Ik heb maar even gefietst. Vroeger maakte ik wel flinke afstanden.” Zuster Aldegonde (90) weet van geen ophouden. Ze fietst dan ook elke dag bij de fysiotherapie, zegt ze terwijl ze gestaag doortrapt. “Bewegen is goed voor een mens, zeker voor een oud mens zoals ik.” Ze krijgt voor de nodige energie van een vrijwilligster wat fruit aangereikt.

Ton Klaassen heeft het zo naar zijn zin gehad, dat hij onderstaand briefje aan de bewoners heeft geschreven:

Beste bewoners,

Wat heb ik genoten vanmiddag! Niet alleen van mijn eigen afzien op de flanken van de Mont Ventoux (het was een ‘weerzien’ met de ‘beul’ van Zuid-Frankrijk). Vooral het enthousiasme van jullie aanmoedigingen en het spontaan meefietsen op die grote variatie aan fietsen gaf een kick!

Zeer verbaasd en blij ben ik met jullie gulle giften voor het goede doel. De donaties gaan naar de KWF kankerbestrijding en regionale, aan kankerbestrijding gerelateerde, doelen.

Het heeft mij doen besluiten om mijn status als vrijwilliger om te zetten in deelnemer aan de ColSensation. Ik zal namens St. Elisabeth op vrijdag 15 september de kale berg op fietsen en zal daar zeker nog verslag van doen.

Ik hoop dat we nog vaak zulke actieve evenementen met elkaar mogen beleven!

Ton Klaassen

Voorzitter Cliëntenraad

 

Dit bericht is geplaatst op: 16-06-2017

Oproep aan alle (bijna) 90-jarigen in Roosendaal

St. Elisabeth wordt dit jaar 90 jaar en dat gaan we vieren!

Wordt u in 2017 net als St. Elisabeth ook 90 jaar? St. Elisabeth viert haar 90ste verjaardag graag samen met andere 90-jarigen in Roosendaal. Wilt u een uitnodiging ontvangen? Geef uw naam, adres, telefoonnummer, evt. mailadres én geboortedatum door aan de receptie van St. Elisabeth. Het exacte feestmoment is nog niet bekend, maar ligt tussen 4 oktober (dag van St. Franciscus) en 19 november (dag van St. Elisabeth). U kunt mailen: frontoffice@stelisabeth.nl of bellen: 0165 - 592 400. 

Dit bericht is geplaatst op: 20-03-2017

St. Elisabeth is jarig

Dit jaar wordt St. Elisabeth 90 jaar. Ter gelegenheid daarvan interviewde Rzijn, het informatieblad van de gemeente Roosendaal, Marieke Bouwman, bestuurder van de organisatie. Lees hier het interview en de oproep aan 90-jarigen om zich aan te melden om het feest mee te vieren.... 

Dit bericht is geplaatst op: 20-03-2017