Actueel (nieuws)

“Het is leuk om mee te denken”

Onder de roos

In Onder De Roos komen bewoners, vrijwilligers en medewerkers van St. Elisabeth aan het woord over hún woonzorgcentrum. Kleine verhalen die voor hen van grote waarde zijn: verhalen die veel vertellen over St. Elisabeth. 

Mevrouw Rijnvos-Diks

Mevrouw Rijnvos-Diks is lid van de activiteitencommissie. Daarin zitten een aantal bewoners, familie en vrijwilligers. Gezamenlijk bekijken zij de welzijnsactiviteiten in St. Elisabeth, zoeken nieuwe, en vragen bewoners naar hun mening over het aanbod.

“Ik heb wat te doen en ik kom op een andere manier onder de mensen. Want het is leuk om in zo’n groepje te zitten. Je moet informatie lezen, met elkaar erover praten en je kunt ook ideeën geven over nieuwe activiteiten. Het is leuk om mee te denken over activiteiten hier. Zo stelde ik onlangs voor dat het leuk zou kunnen zijn als we voor Kerstmis, met alle bewoners tegelijk, kerststukjes zouden maken. We deden dat vroeger ook met de vrouwenvereniging, waar ik lang lid van ben geweest. Dat was heel gezellig, met zo’n grote groep. Het is toch fijn als de bewoners die het willen - want niemand moet natuurlijk - van zowel De Laantjes, De Strijpe en Clarastede samen dat gaan doen?

De mensen van Welzijn gaan nu kijken of dat idee haalbaar is. Wat we ook doen, is bewoners vragen wat ze van een activiteit vonden. Dat doe ik meestal onder het groepje waar ik dan mee aan tafel zit. Daar hebben we wat vragen voor op papier geschreven. Laatst was er een activiteit die veel bewoners niet zo heel erg leuk vonden. Dan is de vraag of je dat dan nog een keer moet organiseren. Daar hebben we het dan over in de vergadering. Ik ga altijd trouw naar de vergaderingen, ja, want ik vind dat als je je ergens aan verbindt dan moet je er ook voor gaan.

Ik was in de vrouwenvereniging ook actief in het organiseren van activiteiten. Ik benaderde dan bijvoorbeeld fabrieken voor een rondleiding. We zijn onder meer bij Heineken, Blue Band en de fabriek van supermarkt de Gruijter geweest, en ook bij een glasblazerij. Nou nee, ik zie ons als St. Elisabeth niet op excursie gaan naar een fabriek.”

 

 

Dit bericht is geplaatst op: 22-08-2017

St. Elisabeth zet deuren open op 90ste verjaardag

Negen 90-jarigen in St. Elisabeth hangen alvast de slingers op ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de organisatie. Zij nodigen alle 90-jarigen uit Roosendaal uit om samen met hen deel te nemen aan de diverse feestelijke activiteiten....

Lees het artikel in BN De Stem over het jubileum.

We hebben in het kader van ons jubileum allerlei leuke projecten voor bewoners in petto. Nieuwsgierig naar hoe u daar via Stichting Vrienden van St. Elisabeth een bijdrage aan kunt leveren?

Dit bericht is geplaatst op: 26-07-2017

Oproep aan alle (bijna) 90-jarigen in Roosendaal

St. Elisabeth wordt dit jaar 90 jaar en dat gaan we vieren!

St. Elisabeth in Roosendaal bestaat in november van dit jaar 90 jaar als kleine, zelfstandige zorgorganisatie. Dit jubileum wordt gevierd met diverse activiteiten van 4 oktober (dag van St. Franciscus) tot en met 19 november (dag van St. Elisabeth). St. Elisabeth wil haar 90ste verjaardag samen met alle 90-jarigen in Roosendaal vieren. Daarom nodigt St. Elisabeth Roosendalers uit die in 2017 ook 90 jaar worden. Op 25 oktober van 14.30 tot 16.30 uur zijn zij van harte welkom bij St. Elisabeth. Daar wordt een high tea geserveerd, met muzikale omlijsting. Kortom, een gezellige middag onder leeftijdsgenoten. 

Wie op het feest wil komen, kan zich aanmelden via de receptie van St. Elisabeth: tel.(0165) 592400 of via mailadres info@ stelisabeth.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en evt. mailadres. Desgewenst kunnen wij zorgen voor vervoer. Als u daarvan gebruik wilt maken, kunt u dat ook aangeven.

Dit bericht is geplaatst op: 19-07-2017